Wilde Kim

Wilde Kim

 

Dik? Nee, dik is ze niet. Gewoon wat stevig is ze geworden. Dat mag ook gewoon. Ze is tenslotte ook de vijftig gepasseerd, moeder van twee kinderen en ook gewoon een mens, een vrouw. Ook al was ze vroeger de natte droom van menig puberjongen en een kittig zangeresje, het is helemaal niet erg dat ze nu op een podium staat met een correctieslip en comfortabele schoenen.

Dat ze ook niet eens het volledige concert echt zingt geeft ook niets. Ach, wat hulp van een bandje dat ze zelf af en toe niet kan bijhouden en een achtergrondzangeres die ook haar lijntjes zingt ergert ons ook niet. De beamer toont ons beelden van de jaren tachtig, het geluid van de synthesizer en haar nummers brengen ons terug naar dat ene gevoel van toen. Daar gaat het om.

Overigens was het bloedheet in Paradiso. En omdat je niet te vaak in de rij wil staan bestel je halve liters bier, waarvan je dan denkt dat het de dorst lest, maar je stiekem ondertussen heel snel dronken wordt. Zo ook de de rest van het publiek. De vrouwen die vroeger Kim wilden zijn en de mannen die vroeger Kim wilden hebben, gaan los op alle hits . Met de ‘Hitkrant’ en de ‘Popfoto’ nog vers in hun geheugen.

Twee kalende mannen in witte geen-merk t-shirts stonden dichtbij het podium elk nummer woord voor woord mee te zingen. Kim kreeg een roos, en nog een en toen ook nog een hele bos. Ze keek ernaar alsof ze zelf beter had kunnen kweken. Ze is immers ook een befaamd tuinierster in Engeland. Ik hoopte dan ook dat ze nog ‘ You came and brought the Pokon in my life’ ging zingen, of ‘We’re the gardeners in America..whoho’. Deed ze niet.

Akoestisch jatte ze van anderen. Van Black ‘ wonderful life’, van Depeche Mode ‘ Enjoy the silence’ en van Alphaville hun grootste hit ‘ Forever young’. Een makkelijke score? Succes in ieder geval verzekerd bij dit publiek. Wat eigenlijk niet. Want alles werd geslikt voor zoete koek. Gleed erin als oesters met champagne.

Kim deed haar ding. Kim die eigenlijk helemaal geen Wilde heet, maar gewoon Smith, of eigenlijk dus Kim Smit, voelde zich nog thuis op het podium. Met de voor de hand liggende keus de naam van haar vader te nemen gaf ze een matig maar zeer sympathiek concert. En ook is ze helemaal niet zo wild, ze is wel Kim. Zij mag dat.

Advertenties

3 reacties

  1. Gemma Kras van Oijen

    Het was dus “de Kim ” uit mijn tijd.
    Nou ja, als je maar plezier hebt!!! en dat heb ik bij het lezen van dit verhaal.!!!!

    • Ja, mam, en Lady Gaga was ook helemaal jouw tijd, toch? Gisteren danste je nog op “de Duffy”… Geeft niets, hoor, elke tijd is jouw tijd! x

  2. Henk Kras

    Ik heb een reactie gemaild maar dat lukte niet denk ik, ik schreef; Ben je nog je wilde haren niet kwijt, teacher! Dad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: