Rondje om de Brandaris

Rondje om de Brandaris

 

Het was een broeierige zomernacht. Het eiland zinderde van bezieling en overmoed. Alle elementen vochten vol hartstocht om aanwezigheid.

“ Laten we doen om het hardst” zei hij en keek me uitdagend aan.                           “ Dan doen we wie hier het eerste terug is. En als ik dan win, trouw jij met mij”.       Ik deed of zijn serieuze ondertoon mij ontging en grapte: “ Okay.  We doen een rondje om de Brandaris, zullen we zien wie straks de sigaar is”.

Zonder startsein renden we op blote voeten in tegengestelde richting om de toren. Ik voelde het zand tussen mijn tenen schuren terwijl mijn benen ritmisch draafden op de nog warme stoeptegels. Halverwege voelde ik mijn passen vertragen. De lach op mijn gezicht verstomde. Ineens was ik alleen en met de regelmaat van het licht dat op mij scheen groeide in mij de ernst. Alsof de fragmenten van betekenis mij langzaam omringden.

8ca5e6987ba64f491bbeed807a11d9e9Ik voelde hoe de wind langs mijn benen waaide, de kou die plots merkbaar was. Rook de zilte geur van het eiland die mij thuis deed voelen. Zag het lichthuis met het heilige vuur die menig varende een veilige haven bood. Een zilvermeeuw op zoek naar de resten van de dag. Alles werd als in een stilstaande beweging in mijn geheugen gegrift.

Toch liep ik door. Maakte de ronde af. En daar zat hij, op zijn knieën. Nog nooit heb ik ogen gezien die zo straalden van vertrouwen. Vertrouwen in de liefde, vertrouwen in het leven. Het geloof in de echtheid van dat moment.

Hij keek me lachend aan en zei: “Nou?” 

Even was ik stil. In gedachten zei ik ‘ja’. Ik zei ja tegen wat het was, het onbevlekte, het zuivere. De toren van ongemaaktheid. 

Ik kuste zijn jonge lippen, proefde zijn gulzigheid, zijn verlangen en fluisterde zachtjes:

“ Blijf ”. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: